Цената на златото в сряда сутрин ссъвсем слабо се понижава

...
Цената на златото в сряда сутрин ссъвсем слабо се понижава
Коментари Харесай

Златото е подкрепено от слабите икономически данни от САЩ

Цената на златото в сряда заран ссъвсем едва се намалява след доста покачване във вторник, подкрепено от слабите макроикономически данни от Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време, цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се понижи с $0,60, или с 0,04%, до $1980,2 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се продава по 1974,60 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на септемврийските фючърси за среброто в това време спадна до 24,97 $ за унция.

Златото нарастна с 1,25% във вторник. Положителната динамичност беше улеснена от слабите макроикономически данни от Съединени американски щати. Продажбите на дребно в страната се покачиха на месечна база през юни по-малко от предстоящото, до момента в който индустриалното произвеждане ненадейно се намали.

По този метод статистиката ускори упованията, че Федералната аварийна система на Съединени американски щати след юлското нарастване на ставката ще ограничи цикъла на нараствания. Благородният метал е сензитивен към сигнали от паричната политика на Фед, защото тя въздейства върху курса на $ и от там върху търсенето на златото.

В същото време показателят на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в сряда сутринта се увеличи с 0,11%, до 100,5 пункта. Поскъпването на $ прави златото по-малко налично, когато се купува от притежатели на други валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР