Цената на златото в понеделник сутринта е значително намалява, след

...
Цената на златото в понеделник сутринта е значително намалява, след
Коментари Харесай

Цената на златото рязко пада след обявените намерения на Фед

Цената на златото в понеделник сутринта е доста понижава, откакто в петък ръководителят на системата на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл удостовери желанието регулаторът да продължи процеса на стягане на паричната политика.

Според данните от днешната търговия, към 9:50 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $14,10, или 0,81%, до $1735,7 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по за трой унция, 1724,57 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Септемврийските фючърси на среброто се намалиха с 2,1% до 18,352 $ за унция.

Годишната инфлация в Съединени американски щати през юли се забави до 8,5% от 9,1% месец по-рано, само че остава много над целевото равнище от 2%. В същото време Брутният вътрешен продукт на страната демонстрира спад две следващи тримесечия: с 0,6% на годишна база през второто тримесечие и с 1,6% през първото.

Всичко това може да сложи пред американския финансов регулатор алтернатива - към коя от двете разнопосочни цели да се стреми. И мненията на шефа на регулатора демонстрираха какво е по-важно за Фед в този момент.

В петък в тирада пред конференция в Джакъсн Хоул Пауъл удостовери, че Фед има намерение да употребява строги парични способи, като поддържане на високи лихвени ставки на рефинансиране, с цел да върне инфлацията до 2% за известно време.

Подобни ястребови мнения понижиха известността на златото като актив-убежище, в това число против инфлацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР