Цената на златото в понеделник сутринта е стабилна на ниво

...
Цената на златото в понеделник сутринта е стабилна на ниво
Коментари Харесай

Цената на златото е стабилна на ниво около $1670 за унция

Цената на златото в понеделник сутринта е постоянна на равнище към 1670 $ за тройунция, сочат данните от днешната търговия.

Към 9:45 часа българско време декемврийската фючърсна цена на златото на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $0,40, или с 0,02%, до $1671,6 за тройунция.

На спот пазара благородният метал се търгува по 1662,57 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото врме цената на декемврийските фючърси за среброто се повиши с 2,01% до 19,422 $ за унция.

Миналата седмица златото нарастна с съвсем 1,8%, като цената му се повиши от $1656 до $1685 за унция на фона на обезценяването на $. В същото време златото поевтинява всеки месец от април насам, през което време металът е изгубил 14% от цената си. Припомняме, че цената на жълтите кюлчета към края на март бе над 1950 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) падна с 1% предходната седмица - до 112,1 пункта от 113,2 пункта. По-евтиният $ поддържа търсенето на злато, което в този случай става по-достъпно за вложителите, притежаващи други валути.

" Подобрената вероятност за Китай и опцията за по-ниска рентабилност на американските държавни облигации биха могли да подтикват цените на златото ", сподели Gnanasekar Thiagarajan, шеф на Commtrendz Risk Management Services, пред Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР