Цената на златото в петък сутринта расте, сочат данните от

...
Цената на златото в петък сутринта расте, сочат данните от
Коментари Харесай

Златото поскъпва заради спада на долара

Цената на златото в петък сутринта пораства, сочат данните от търговията. Цената на благородния метал се поддържа от отслабването на $ и корективната динамичност, до момента в който цената на златото може да покаже спад през седмицата.

Към 9:25 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нараства с $4,90, или с 0,25%, до $1948,60 за тройунция.

Жълтите кюлчета се продават на спот пазара по 1949,63 $ за една тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси за среброто в това време се покачва с 0,56% до 23,038 $ за унция.

Доларовият показател (динамиката на $ по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта пада с 0,17%, до 104,07 пункта. Отслабването на $ прави златото по-достъпно за закупуване от притежатели на други валути.

Но като цяло, от началото на тази седмица златото може да покаже спад в борсовите котировки с 1,7%, защото през предходните четири търговски сесии скъпоценният метал е поевтинявал - това може да е третата поредна седмица, в която цената му намалявала.

Важно събитие от седмицата е тематиката за договарянията за тавана на държавния дълг на Съединени американски щати. В четвъртък президентът Джо Байдън сподели, че няма да има банкрут в страната и договарянията с Конгреса вървят към бюджетните параметри. Министерството на финансите предизвестява в писма до Конгреса, че още на 1 юни Съединени американски щати евентуално няма да могат да обслужват напълно отговорностите си, в случай че законодателите не разрешат увеличение на лимитите за заеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР