Цената на златото в петък сутрин спада като част от

...
Цената на златото в петък сутрин спада като част от
Коментари Харесай

Търговците на злато прибират печалбите, цената спада

Цената на златото в петък заран спада като част от корекциите след предходния плевел напредък, породен от търсенето на безвредни активи заради рисковете към ковид COVID-2019 и вероятното му влияние върху световната стопанска система, сочат данните от днешната търговия.

" Всеки е купил злато и желае да го продаде. Това задържа котировките от по-нататъшното рали, макар обстоятелството, че разпродажбите на фондовите пазари " не престават, сподели пред Reuters Даниел Гали, стратегът за суровините в TD Securities.

Днес сутринта цената на априлските фючърси за злато на Нюйоркската борса Comex спада с 14,15 $, или 0,86%, до 1628,35 $ за тройунция. Цената на мартенските фючърси за сребро е с 3,74% ниска - Щатски долар 16,997 за унция.

В четвъртък международните пазари изпитаха забележителна несигурност. Американските тържища паднаха с 4,5%, в Европа - приблизително с 3,3%, азиатските показатели в петък се намалиха с 3-5%. Цените на петрола паднаха с 4-5%. От началото на годината златото се е повишило със 7%, а в средата на февруари котировките демонстрираха нарастване на 10 следващи търговски сесии.

В началото на днешната валутна търговия американският $ е на практика постоянен по отношение на еврото. В същото време йената нараства като несъмнено леговище на фона на възходящите опасения за негативното влияние на COVID-19 върху международната стопанска система.

Според наблюдаващите няма признаци за закъснение на разпространяването на ковид отвън Китай, което тласка вложителите да трансферират средства в защитни активи, които включват, наред с други неща, японската национална валута.

Bank of America намали прогнозата си за световен стопански напредък през тази година до 2,8% от предстоящите преди този момент 3,1%. Това е най-ниската степен на възобновяване след финансовата рецесия през 2009 година

В същото време Китай чака стопански напредък от едвам 5,2% - най-малко от 1990 година насам.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя по $1,1003 за едно евро спрямо $1,1001 за евро в края на последната сесия.

Спрямо японската валута, европейската се търгува на ниво119,74 йени за евро при курс 120,56 йени за евро в четвъртък.

За един $ през днешния ден на пазара дават по108,86 йени в съпоставяне против 109,59 йени при закриването на вчерашната търговия.

В петък фунтът стерлинг коства $1,2886 против $1,2887 за паунд в предходния работен ден и се разменя по 1,1715 евро за паунд, както и в края на сесията в четвъртък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР