Цената на златото в петък сутрин слабо расте, като вече

...
Цената на златото в петък сутрин слабо расте, като вече
Коментари Харесай

Златото отново поскъпна до близо $2000 за тройунция

Цената на златото в петък заран едва пораства, като към този момент приближава 2 хиляди $ за тройунция и тази седмица може да покаже растеж след три седмици на намаляване.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex нараства с 0,40 $, или с 0,02%, до 1995,90 $ за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се продава на спот пазара по 1977,91 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Юлските фючърси за среброто в това време нарастват с 0,25% до 24,047 $ за унция.

От началото на седмицата цената на златото може да покаже растеж от 2,7%, това ще бъде първото нарастване след три следващи седмици на спад. По-слабият $ поддържа златото, защото тогава благородният метал става по-достъпен за закупуване от притежатели на други валути. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) се намали с 0,64% от началото на седмицата.

Пазарите през седмицата по този начин също наблюдаваха новините за тавана на дълга на Съединени американски щати и вероятностите към паричната политика на Федералната аварийна система. По-рано Сенатът одобри законопроект за повишение на тавана на държавния дълг, а преди този момент документът беше утвърден с болшинство от Камарата на представителите. След утвърждение от двете камари самодейността ще отиде за автограф при президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

На този декор множеството вложителите започнаха да чакат главният лихвен % да се резервира след съвещанието на Фед през юни. Според CME Group 74,3% от специалистите предвиждат, че процентът ще остане на настоящето равнище от 5-5,25% годишно, останалите 25,7% разрешават нарастване от 25 базисни пункта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР