Цената на златото в петък сутрин леко спада, като е

...
Цената на златото в петък сутрин леко спада, като е
Коментари Харесай

Цената на златото спада, доларът поскъпва

Цената на златото в петък заран леко спада, като е към равнището от 1930 $ за тройунция, излиза наяве от данните за днешната търговия. Скъпоценният метал може да завърши седмицата с нулева динамичност след съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Към 9:40 часа българско време цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се намали с $1, или с 0,08%, до $1929,80 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1914,25 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси на среброто спадна с 0,32% до 23,54 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в петък сутринта набъбна с 0,07%, до 101,83 пункта. По-силният $ задържа цената на златото, като го прави по-малко преференциално за закупуване от вложители, притежаващи други валути.

Цените на златото бяха нестабилни тази седмица. Във вторник котировките паднаха под $1920 за уннция, по-късно цените се възвърнаха до приблизително $1940, а след оповестяването на резултатите от срещата на Фед в сряда вечерта цената на златото се повиши до $1970 за тройунция.

Още в четвъртък вечерта обаче скъпият метал отстъпи от това равнище, завършвайки седмицата на цените от нейното начало.Централната банка на Съединени американски щати предстоящо увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта в сряда до 4,5-4,75% годишно.

Председателят на Фед Джером Пауъл сподели на конференция, че регулаторът евентуално ще продължи да покачва лихвите, с цел да ограничи инфлацията. В същото време Пауъл означи, че стопанската система на Съединени американски щати, макар дефлационните ограничения, ще продължи да пораства и инфлацията може да се върне до 2% без доста закъснение на стопанската система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР