Цената на златото спадна под 1780 долара за унция във

...
Цената на златото спадна под 1780 долара за унция във
Коментари Харесай

Златото поевтинява: Ще продължи ли Фед агресивната си политика?

Цената на златото спадна под 1780 $ за унция във вторник сутринта, откакто се намали с 1,3% в предходната сесия, натиснати от упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще продължи нападателно да покачва лихвените проценти макар признаците за понижаване на инфлацията и закъснение на растежа.

Според данните от търговията през днешния ден сутринта към 10:15 часа българско време цената на фючърсикет за злато на нюйоркската борса Comex спада с 4,30 $ - до 1 777,10 $ за една тройунция,

На спот пазара благородният жълт метал се търгува по 1780,26 $ за тройунция, а среброто по 20,14 $ за тройнция, информира Ройтерс.

В последния коментар от президентът на Федералната банка на Ричмънд Томас Баркин сподели в петък, че Фед ще би трябвало да продължи да реалокира лихвите в " рестриктивна територия ", до момента в който не види инфлацията стабилно да пада в целевия диапазон за забележителен интервал от време. Докато златото се преглежда като хедж против инфлацията и икономическата неустановеност, по-високите лихвени проценти покачват разноските за държане на кюлчета без облага.

Както отбелязва порталът MarketWatch, базирайки се на коментара на основния пазарен пълководец на Bannockburn Global Forex Марк Чандлър, " виновността " за спада на цената на този доблестен метал е " възобновяването на укрепването от щатския $. " Индексът на американската валута през вчерашния ден нарастна с 0,55%, до 106,22 пункта. А когато доларът се ускорява, златото става по-малко рентабилен актив, вследствие на което цената му пада

В същото време някои специалисти считат, че към момента е невероятно да се планува по-нататъшната динамичност на цените на златото. " Твърде рано е да се вършат изводи дали цената на златото ще продължи да понижава, само че едно е ясно - цената от 1800 $ за унция се трансформира в нова психическа преграда ", сподели Крейг Ерлам, основен анализатор в брокера OANDA, пред MarketWatch.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР