Цената на златото слабо се понижава тази сутрин, като по-нататъшното

...
Цената на златото слабо се понижава тази сутрин, като по-нататъшното
Коментари Харесай

Цената на златото слабо се понижава

Цената на златото едва се намалява тази заран, като по-нататъшното придвижване на цената му евентуално ще се дефинира след публикуването на данните за пазара на труда в Съединени американски щати, демонстрират резултатите от търговията и мненията на анализаторите.

Към 7.59 ч. българско време декемврийските фючърси на златото на борсата Comex в Ню Йорк се намалиха с 3,25 $, или 0,19%, до 1727,25 $ за тройунция. Декемврийските фючърси на среброто се намалиха с 1,08% до 20,872 $ за тройунция.

Вниманието на трейдърите остава ориентирано към доклада за пазара на труда в Съединени американски щати, който ще бъде оповестен в петък. Пазарите чакат нивото на безработица в страната през септември да остане на августовското равнище от 3,7%, до момента в който броят на заетите в неселскостопанския бранш се е нараснал с 250 000.

„ Докато докладът за броя на заетите не покаже... резултат, би трябвало да остане поддръжката за златото и  то може да тества равнището от 1750 $ за тройунция “, съобщи старши пазарният анализатор на Oanda Едуард Моя, представен от „ Блумбърг “, съобщи БНР.

В същото време цените на медта леко се покачват, като задържат растежа от вторник, демонстрират данните от търговията.

Към 8,13 ч. българско време декемврийските фючърси на медта на борсата Comex нарастнаха с 0,21% до 3,5025 $ за фунт. Във вторник медта нарастна с 2,4 %.

В края на търговията във вторник на Лондонската железна борса (LME) цената на звук мед с доставка след три месеца се увеличи с 2,8% до 7 718 $, на алуминия - с 5,79% до 2 348 $, а на цинка - с 2,92% до 3 047 $.

Индексът на $ (валутен курс по отношение на кошница от валути на шест търговски колегата на САЩ) спадна с 1,4% до 110,2 пункта от 111,75 пункта по-рано денем. Обезценяването на $ поддържа търсенето на артикули, в това число мед, която става по-достъпна, когато се купува в друга валута.

Пазарите не престават да наблюдават главните пазарни индикатори, в това число вероятностите за търсенето, на фона на рисковете от световна криза.

Междувременно фондовите пазари в Китай, главният консуматор на мед, остават затворени заради дългия уикенд, което води до по-нисък размер на търговията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР