Цената на златото се увеличава след спада по-рано, става ясно

...
Цената на златото се увеличава след спада по-рано, става ясно
Коментари Харесай

Златото поскъпва слабо


Цената на златото се усилва след спада по-рано, става ясно от търговията. Цената на декемврийския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се увеличи с 1,05 $ до 1283,24 $ за тройунция. В рамките на търговията в сряда цената на златото спадна с 0,8 на 100 до 1281,9 $, което е най-слабото от 22 ноември.

Стойността на декемврийския фючърс за среброто се увеличи с 0,19 % до 16,5 $ за унция.

Златото поевтиня в сряда заради новините от Съединени американски щати в поддръжка на $. Службата за стопански разбори към министерство на търговията на Съединени американски щати заяви, че действителният растеж на Брутният вътрешен продукт в страната през третото тримесечие на 2017 година съгласно последващата оценка ще е 3,3 % в годишно изражение. По-рано специалистите показаха очакване за растеж от 3,2%, а първичната оценка бе още по-ниска – за 3 на 100.
Статистическите данни покачват оптимизма на редица вложители по отношение на упованията им за покачване на лихвеното равнище от Федералния запас на Съединени американски щати. В допълнение, в сряда актуалният началник на запаса Джанет Йелън сподели, че усилването на американската стопанска система ще даде опция за продължение на политиката по нарастване на лихвата.

Играчите на пазара не изпускат и гласуванията по плана за данъчна промяна в Съединени американски щати. В сряда президентът Доналд Тръмп сподели, че данъчната промяна ще е ориентирана към битка с офшорките. Очаква се гласуването по плана да е още през тази седмица, прецизира от своя страна Ройтерс.
Основната част от данъчната промяна касае намаляване на налог облага за корпорациите до 20% от актуалните 35 %. Според републиканците това ще увеличи конкурентоспособността на американската стопанска система. Предвиждат се и промени при данъчното облагане за физическите лица.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР