Цената на златото се променя слабо с посока слабо надолу

...
Цената на златото се променя слабо с посока слабо надолу
Коментари Харесай

Златото остава стабилно над $1710 за тройунция

Цената на златото се трансформира едва с посока едва надолу в четвъртък сутринта. Инвеститорите внимателно чакат статистиката за инфлацията в Съединени американски щати, която може да повлияе върху паричната политиката на Федералния запас.

Според данните от днешната търговия, към 10:15 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за златото на борсата Comex в Ню Йорк се намали с $1,70, или 0,10%, до $1712,00 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1709 $ за една тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Декемврийските фючърси на среброто паднаха с 0,83% до 21,15 $ за унция.

Търговците чакат с неспокойствие публикуването по-късно в четвъртък на годишните данни за инфлацията в Съединени американски щати през октомври. Анализаторите чакат индикаторът да се забави до 8% през октомври от 8,2% месец по-рано. Така инфлацията може да регистрира закъснение за четвърти следващ месец. В същото време тя остава много над целевото равнище на Фед от 2%.

Данните може да повлияят на бъдещата политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати. Регулаторът увеличи ставката шест пъти поред от началото на годината, с цел да се бори с инфлацията. В същото време на предходните четири съвещания стъпката за повишение на лихвата беше 75 базисни пункта.

Пазарите чакат по-нататъшно стягане на паричната политика на Фед, само че позволяват закъснение на темповете на повишение на лихвите. Според CME Group 57% от специалистите чакат покачване с 50 базисни пункта през декември, а 43% чакат повдигане с още 75 базисни пункта.

Златото, като предписание, реагира на сигналите от Фед, защото това се отразява върху $, към който цената на благородния метал е сензитивна. Традиционно повишението на лихвените проценти поддържа $, което прави златото по-малко налично за закупуване в друга валута. В същото време упованията за закъснение на повишението на лихвения % от Фед може да сдържат укрепването на $, което ще бъде позитивно за цената на златото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР