Цената на златото расте заради загрижеността от увеличаващия се брой

...
Цената на златото расте заради загрижеността от увеличаващия се брой
Коментари Харесай

Коронавирусът вдига цената на златото

Цената на златото пораства поради загрижеността от увеличаващия се брой хора инфектирани с в света, демонстрират данните от борсовата търговия, предава РИА Новости.
Към 8.38 часа декемврийският фючърс на на нюйоркската борса Comex се повиши с 0,11% или с 2,05 $ до 1910,95 $ за тройунция. Декемврийският фючърс на среброто нарастна с 0,83% до 24,42 $ за унция.
 Прогноза: Златото нараства рекордно до 2030 година Прогноза: Златото нараства рекордно до 2030 година
Златото мина равнищата от 2 000 $ за тройунция за първи път от 8 години насам и резервира равнището си към този момент близо седмица. В съпоставяне...
Покачващите се цени на благородния метал бяха подкрепени от паниките по отношение на възобновяване на международната стопанска система в изискванията на вилнееща пандемия. В Европа, където в редица страни записват рекорден брой новозаразени всеки ден, се вкарват нови строги ограничаващи ограничения. По-рано тази седмица френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е почнала втора вълна на ковид в страната и вкара комендантски час в доста градове. Мерки, усилващи контрола против разпространяване на смъртоносния вирус, бяха въведени и от Англия.
Неизвестността обвързвана с договарянията за пакета в поддръжка на американската стопанска система също оказва въздействие върху търговията. Въпреки последните изявления на президента, на пазарите продължава да доминира мнението, че решение няма да бъде взето до провеждането на президентските избори при започване на ноември. На 15 октомври Тръмп внесе предложение за увеличение на сумата на пакета. По-рано администрацията говореше за помощ в размер на 1,8 трилиона $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР