Цената на златото пада в четвъртък сутринта, сочат данните от

...
Цената на златото пада в четвъртък сутринта, сочат данните от
Коментари Харесай

Златото поевтинява в очакване на данни за икономиката на САЩ

Цената на златото пада в четвъртък сутринта, сочат данните от търговията. Инвеститорите чакат публикуването на нови статистически данни за стопанската система на първо място на Съединени американски щати.

Към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $3,50, или с 0,18%, до $1981,40 за тройунция.

Скъпоценните жълти слитъци се продават на спот пазара по 1981,35 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на юлските фючърси за среброто се намалява с 0,23% до 23,67 $ за унция.

Инвеститорите чакат публикуването на нови макроикономическа статистика, най-вече от Съединени американски щати, с цел да оценят положението на стопанската система на страната, както и идната стъпка в парично-кредитната политика на Федералния запас.

В четвъртък Министерството на труда ще разгласява данни за броя на първичните молби за компенсации за безработица в Съединени американски щати. Анализаторите допускат, че през седмицата до 13 май знакът е понижен с 10 хиляди, откакто се увеличи с 22 хиляди миналата седмица, до най-много от октомври 2021 година.

Друг фактор, който играе против златото, може да бъде полемиката за тавана на държавния дълг на Съединени американски щати. По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на среща в Белия дом изрази оптимизъм по отношение на вероятността за разрешаване на казуса. Заедно с него много позитивна оценка дадоха редица огромни специалисти, в това число ръководителят на JPMorgan Джейми Даймън.

От друга страна цената на златото се поддържа от несигурността на пазарите, защото е сигурен актив, в който влагат пари вложители, които желаят да избегнат риска.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР