Цената на златото може да продължи да расте, въпреки че

...
Цената на златото може да продължи да расте, въпреки че
Коментари Харесай

Златото достига 2000 долара до края на годината?

Цената на златото може да продължи да пораства, макар че през предходната седмица бяха ударени няколко ценови максимума, счита капиталов пълководец, представен от Profit.bg.

Според Дейвид Рош, президент и началник Международни тактики в лондонската компания Independent Strategy, цената на златото може да доближи 2 хиляди $ до края на годината, предава CNBC.

На 25 юни златото нарастна до 1 422.85 $, което беше най-високото равнище от пест години насам. През предходната седмица фючърсите на златото реализираха най-високата си цена от август 2013 година, а точно 1 417.70 $.

Цената на златото се движи възходящо на фона на упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще понижи лихвите и геополитическите разтърсвания през последната година, които могат да причинят съществени корекции на финансовите пазари, счита Рош.

„ Всъщност считам, че финансовите пазари са подготвени да се срутен като купчина пясък ”, споделя специалистът.

В началото на тази седмица цената на златото записа леко оттегляне, откакто формалната статистика на Съединени американски щати разгласи положителни вести за безработицата в страната, което, от своя страна, смекчи упованията на вложителите, че Фед ще намали лихвите.

Въпреки това, Рош предвижда, че цената на златото ще продължи да пораства, частично заради интернационалните търговски разногласия, които подкопават упованията за напредък на финансовите пазари.

„ Мисля, че комерсиалният спор на Съединени американски щати е световен спор, който ще подкопае упованията за напредък на финансовите пазари ”, споделя той.

Рош предлага на вложителите да държат злато в портфолиото си, паралелно до активи с закрепена рентабилност и щатски скъпи бумаги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР