Цената на земеделската земя у нас е нараснала средно с

...
Цената на земеделската земя у нас е нараснала средно с
Коментари Харесай

С 5% е нараснала цената на земеделска земя у нас за 2018 г.

Цената на земеделската земя у нас е повишена приблизително с 5% през 2018 година Подобен растеж се чака и през тази година, защото няма аргументи, които да доведат до внезапни покачвания или спадове, оповестяват от Асоциацията на притежателите на аграрни земи.

Според специалистите огромните покупки на земя у нас към този момент се отсрочват поради неразбираемите евросубсидии в идващия програмен интервал и бъдещия Закон за земята.

Най-високи са продажните цени на земеделската земя в Добрич- сред 1550 и 2000 лева на декар, Силистра сред 1350 и 1600 лева на декар, съобщи Българска национална телевизия.

Най-ниски са цените на земеделската земя в Кърджали и Хасково сред 400 и 800 лева за декар поради огромната разпокъсаност на земите в тези райони.

През 2018 година максимален растеж на продажбите на земеделска земя е регистриран във Видин, Враца и Монтана поради качеството на земята и високото равнище на превалявания, което е причина за развъждане на царевица. Това е нараснало приходите и и надлежно продажните цени на земята. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР