Цената на въглищата в Европа са напът да надхвърлят $100

...
Цената на въглищата в Европа са напът да надхвърлят $100
Коментари Харесай

Въглищата в Европа не са били толкова скъпи от 2013 година насам

Цената на въглищата в Европа са напът да надвишават $100 за звук -- най-високата цена от 2013 година насам. Причината се крие в глада на Китай за сила, написа Bloomberg.

Поскъпването към този момент увеличи цените от Англия до Италия и, дружно с едни от най-високите цени от десетилетие за въглеродните излъчвания, накараха енергоснабдителните сдружения да употребяват повече природен газ.

Китай е най-големият консуматор на въглища в света. Търсенето от Поднебесната империя и проблеми с доставките от главните места в Атлантическия басейн покачват цените от края на март.

Повишената цена в Европа е малко изненадваща, в случай, че държавните управления на континента работят по затварянето на централите, които употребяват това гориво. Германия, да вземем за пример, желае да затвори всички въглищни централи. Англия също има такива проекти и даже си е сложила краен период - 2025 година.

Цената на въглищата в Европа за 2019 година се увеличи с до 10 % тази годината и ще премине през идната психическа преграда от $100 в границите на " идващите няколко седмици ", счита Ханс Гунар Навик, старши анализатор в StormGeo AS. Суровината доближи $93,75 на 30 август.

През тази година търсенето на сила в Поднебесната империя може да се увеличи с още 7,6 %, демонстрира отчет на Bloomberg Intelligence. Пекин работи по понижаване на централите с въглища и се надява до 2050 година те да дават отговор за 34 % от енергийния микс, само че в последните години търсенето бе мощно.Китай купува и от ден на ден природен газ, повишавайки цените по света. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР