Цената на въглищата скача главоломно, след като търговците в Азия

...
Цената на въглищата скача главоломно, след като търговците в Азия
Коментари Харесай

Цените на въглищата скачат главоломно

Цената на въглищата скача стремглаво, откакто търговците в Азия се борят за последните зимни доставки. Новината идва на фона на световната енергийна рецесия и на опасенията от забавени доставки от Индонезия.

Според транзакциите на световната платформа COAL звук въглища се продава за към 300 $. Това е най-високата цена за звук въглища, и може да тласне нагоре показателите на спот цените даже над върха им от предишния октомври.

Пазарът на въглища е в безпорядък, откакто Индонезия - най-големият експортьор на въглища в света, разгласи, че ще спре износа през януари, с цел да може да попълни запасите във въглищни електроцентрали. Въпреки че от този момент страната пусна стеснен брой доставки, към момента има спот-покупки за попълване на неналичия, заяви търговец. Японски компании за комунални услуги се явяват на пазара за да купят въглища с доставка пред февруари и март, само че предлагането е лимитирано.

Това е второто повишаване на цените за въглищата за последните няколко месеца.

Миналата есен дефицитът на суровината в Китай докара до огромно ограничение на електрическата енергия във втората най-голяма стопанска система в света. Това пък докара до рекорден импорт, който тласна цените на въглищата до най-високите стойности за всички времена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР