Цената на топлинната енергия няма да се промени за този

...
Цената на топлинната енергия няма да се промени за този
Коментари Харесай

Ще падне ли цената на парното

„ Цената на топлинната сила няма да се промени за този месец. Цените, избрани от КЕВР към 1 юли 2022 година, бяха при цена на природния газ от 120 лева Следващата смяна на цените на топлофикациите може да чакаме от 1 юли. Нормалната логичност е цената на газа да бъде или намалена, или арестувана ”.

Това съобщи инж. Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикациите в студиото на „ Твоят ден ” на NOVA NEWS във връзка дали ще има отражение върху цената на парното намалената цена на газа за крайния консуматор.

Според енергийния специалист Явор Куюмджиев, страната е правила по този начин, че в случай че има цена на газа в посока във щета на топлофикациите, тя не понижава цените на крайните клиенти, с цел да даде глътка въздух на сдруженията за предходен миг, в който скока на цените е бил в ущърб на сдруженията.

От 1 юли 2022 до 30 юни 2023 година е регулаторния сезон, в който се дефинират цените на топлофикацията, сподели Куюмджиев. КЕВР има право да трансформира цените на парното два пъти годишно.


Георгиев разясни, че отоплителният сезон е от 1 октомври до 30 април. В целия регулаторен интервал в отоплителния сезон се употребява най-вече газ, тъй като се създава най-вече сила. Извън отоплителния сезон разноските за природен газ като количества и пари са към 1/6, тъй като единствено подгряват вода, добави той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР