Цената на топлинната енергия няма да се промени за този

...
Цената на топлинната енергия няма да се промени за този
Коментари Харесай

Ще се отрази ли на сметките ни по-ниската цена на газа?

Цената на топлинната сила няма да се промени за този месец. Цените, избрани от КЕВР към 1 юли 2022 година, бяха при цена на природния газ от 120 лева Следващата смяна на цените на топлофикациите може да чакаме от 1 юли. Нормалната логичност е цената на газа да бъде или намалена, или арестувана. Това съобщи инж. Кремен Георгиев от Асоциация на топлофикациите пред NOVA NEWS във връзка дали ще има отражение върху цената на парното намалената цена на газа за крайния консуматор.

Според енергийния специалист Явор Куюмджиев, който също бе в студиото, страната е правила по този начин, че в случай че има цена на газа в посока във щета на топлофикациите, тя не понижава цените на крайните клиенти, с цел да даде глътка въздух на сдруженията за предходен миг, в който скока на цените е бил в ущърб на сдруженията.

От 1 юли 2022 до 30 юни 2023 година е регулаторния сезон, в който се дефинират цените на топлофикацията, сподели Куюмджиев. КЕВР има право да трансформира цените на парното два пъти годишно.

Георгиев разясни, че отоплителният сезон е от 1 октомври до 30 април. В целия регулаторен интервал в отоплителния сезон се употребява най-вече газ, тъй като се създава най-вече сила. Извън отоплителния сезон разноските за природен газ като количества и пари са към 1/6, тъй като единствено подгряват вода, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР