Цената на тока за битовите потребители не може да не

...
Цената на тока за битовите потребители не може да не
Коментари Харесай

Иван Иванов: Цената на тока за бита не може да не се увеличи

Цената на тока за битовите консуматори не може да не се усили, тъй като се образува по разнообразни индикатори и разноски. Това отговори ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов на въпрос на Българска телеграфна агенция за какво ще се покачат цените на електрическата сила за битовите клиенти в страната от 1 юли.

Той посочи, че в електроразпределителните сдружения това са на първо място разноски, които са свързани с поддържането и развиването на електроразпределителните мрежи.

" Всички знаят, че цените на металите и другите материали, употребявани от мрежите, нарастнаха прекомерно доста. Ние сме достигнали до минимума в това повишение ", съобщи Иванов.

Председателят на КЕВР обърна внимание, че някои сдружения фактически са желали по-ниски цени за дневната цена, само че доста по-високи за нощната. Цената на силата в извънпиковите часове на енергийната борса обаче е доста по-висока от тази в пиковите, тъй като тогава работят доста генератори от ВЕИ и по този начин доближава до равнища, близки до нула.

Българска телеграфна агенция напомня, че отчет на КЕВР планува приблизително с 3,63 % да се покачат цените на електрическата сила за битовите клиенти в страната от 1 юли. В отчета се показва, че цената за клиентите на " Електрохолд Продажби " ще се увеличи приблизително с 3,44 %. Поскъпването за битовите консуматори на " ЕВН България Електроснабдяване " ще бъде приблизително с 3,41 на 100, а за тези на " ЕНЕРГО-ПРО Продажби " - приблизително с 4,24 %.

По време на днешното намерено съвещание ръководителят на КЕВР Иван Иванов заяви, че публичното разискване за цените ще се организира на 6 юни, а регулаторът ще се произнесе с дефинитивно решение на закрито съвещание, което ще се организира на 30 юни.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР