Цената на тока няма да се качва. Газът не можем

...
Цената на тока няма да се качва. Газът не можем
Коментари Харесай

Цената на тока няма да се качва. Газът не можем да го удържим: Петков

Цената на тока няма да се качва. Газът не можем да го удържим. Това сподели от Благоевград министър председателят Кирил Петков, запитан какво ще се случи със сметките след края на мораториума.

 

 

" Докато съумяваме да държим цените на електрическата енергия - това е най-голямата поддръжка, която можем да създадем за всички цени. 3% от Брутният вътрешен продукт да се вкара като помощи - това е невиждано. Нито една страна в Европа не е стигнала дотам ”, уточни той.

 

 

Според премиера обаче " тази игра не може да се играе до безконечност ”. " Докога ще ни стигнат парите? Затова идващото равнище е в Брюксел да се съберем дружно и да кажем за цената на газа, че който желае да продава в Европа - би трябвало да го прави на по-ниски цени. Тогава поради производствата на ток и газ ще падне инфлацията ”, разяснява Петков.

 

 

Всичко друго министър председателят дефинира като цялостни нелепости, като добави: " Ако някой ви приказва, че може цените да се смъкват с магическа пръчка - не може. Когато цената на производството се е качила, нараства и тази на крайния артикул ”, изясни Петков.

 

Той посочи, че се работи на равнище Брюксел и се вкарват " невиждани ” помощи, с цел да може отражението на международните цени да не е толкоз огромно в България.

 

 

" Истината е, че както се случва войната в Украйна с оръжие, по този начин се случва войната на стопанските системи сега. Русия употребява целия си лост, с цел да притисне европейските страни ”, посочи министър-председателят.  

 

Кризата Петков изясни, че е почнала още от лятото, когато газовите складове са се източили от Владимир Путин. Цената на тока пък се определяла от най-скъпия производител.

 

" Това е доста добра планувана офанзива от страна на Путин. Преди да стартира войната той подвига цените на тока и газа стремглаво в цяла Европа ”, безапелационен е министър-председателят. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР