Цената на тока на борсата у нас днес бележи нов

...
Цената на тока на борсата у нас днес бележи нов
Коментари Харесай

Цената на тока на борсата с нов рекорд

Цената на тока на борсата у нас през днешния ден бележи нов връх. Електроенергията се търгува за над 824 лв. за мегаватчас, като скокът е с цели 23% по отношение на вторник. Това сочи информация на портала Energylive, който демонстрира цената на електрическата енергия в Европа в действително време.

За повишаването на енергийните цени способства следващото сериозното повишаване на природния газ във вторник с близо 10 на 100.

Цената на газа в Европа набъбна за пръв път в историята над 2000 $ за 1000 кубически метра, съгласно данни на лондонската борса. Най-скъп ще бъде токът в Европа през днешния ден във Франция, Швейцария и Румъния.

А минимум ще заплащат за електричество още веднъж в Полша – под 350 евро за мегаватчас. Междувременно бълтарското държавно управление разгласи нови ограничения за поддръжка на бизнеса поради скъпия ток. За обезщетения на засегнатите страната ще отдели над 1 милиард и 500 милиона лв.. Очаква се през днешния ден финансовата помощ да бъде разисквана и в Министерския съвет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР