Цената на тока и парното си остават същите, дори да

...
Цената на тока и парното си остават същите, дори да
Коментари Харесай

Цената на парното и тока остават, дори газът да поевтинее, ясен Иван Иванов

Цената на тока и парното си остават същите , даже да поевтинее цената на природния газ. Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов след съвещание на държавния регулатор, представен от Българска телеграфна агенция.

На намерено съвещание по-рано денем в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) разгледаха предлагането на " Булгаргаз " да понижи със 7,29 % цената на природния газ за четвърто тримесечие на 2017 година

 КЕВР чу за какво желаят по-високи цени на парното и тока
КЕВР чу за какво желаят по-високи цени на парното и тока

Доставчиците на ток възразиха против готвените нараствания

" Тази цена, която ще влезе в действие от 1 октомври , се съпътства и от смяна в мрежовите услуги, тъй като влиза в действие нов входно-изходен тарифен модел. Тарифите, които към този момент бяха оповестени от " Булгартрансгаз ", плануват известно нарастване на цените за достъп и транспорт , като това нарастване е най-голямо точно към консуматори, които имат неравномерно сезонно ползване на природен газ ", добави Иванов.

 Работодателските организации недоволни от КЕВР и
Работодателските организации недоволни от КЕВР и " Булгартрансгаз "

Искат отсрочване на нормативни и ненормативни актове, заради нарушение на конкурентоспособността на българската стопанска система

По думите му топлофикациите са най-силно наранени, тъй като те имат ползване на природен газ на първо място през есенно-зимния сезон.

Иванов сподели още, че изчисленията показвали, че това води до нарастване на разноските за мрежови услуги с повече от 2,5 на 100. " Това значи, че сумарното изменение е под 5 на 100 и няма съображение КЕВР да поправя цените на топлинната и високоефективна електрическа сила ", добави Иванов.

Председателят на КЕВР въпреки всичко означи, че за индустриалните консуматори в страната , които имат отмерено годишно ползване на природен газ, нарастването на цената за мрежови услуги ще бъде в границите на 6 и 10 на 100 , което в стойностно изражение е малко над 1 лев.

 До 2,4% повишаване на газта предвиждат при въвеждане на нова цена
До 2,4% повишаване на газта предвиждат при въвеждане на нова цена

Моделът ще се задейства от 1 октомври 2017 година

" Булгаргаз " предлага цената на последното тримесечие на 2017 година да стане 343,22 лева на 1000 куб. м. или 32,26 лева на MWh .(без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Окончателното решение за новата цена на природния газ ще бъде взето на закрито съвещание на КЕВР, което ще се организира на 29 септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР