Цената на такситата може да поскъпне до края на годината,

...
Цената на такситата може да поскъпне до края на годината,
Коментари Харесай

Цената на такситата се вдига до края на годината

Цената на такситата може да нарастне до края на годината, написа " Телеграф ". Това може да стане с до 20%. Разискванията в сектора към този момент текат и в ход е преслушване на настроенията в общинските управляващи, които контролират минималната и оптималната цена на своя територия.

Новият скок би пристигнал в година, в която всички общини към този момент един път подвигнаха таваните на цените. Настоящите цени обаче бързо „ остаряха “ поради бруталното повишаване на природния газ, с който всеобщо се движат такситата у нас, до над 5 лева за кило.

„ Факт е, че инфлацията напълно изяде предходното повишаване, което в София се случи през януари, а в други градове по разнообразни времена напролет “, сподели за „ Телеграф “ Кирил Ризов, ръководител на една от огромните браншови организации „ Съюз Такси “.

Ризов изясни, че при цена над 5 лева да се кара на природен газ (метан) е безсмислено. В момента множеството таксиметрови водачи карат на бензин, чиято цена обаче също не е рентабилна. „ По тази причина някои сътрудници преобразуват горивната си система към пропан-бутан, който сега е най-евтиното гориво у нас.

Проблемът е, че към 70% от колите, изключително в София са фабрично създадени да се движат на метан. Преобразуването на пропан-бутан за доста от тях е невероятно, а за тези, за които е допустимо, инвестицията е към 2000 лева Затова доста сътрудници карат на бензин, само че разходът за него също е доста висок “, сподели Ризов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР