Цената на суровия петрол от европейската марка Brent спадна под

...
Цената на суровия петрол от европейската марка Brent спадна под
Коментари Харесай

Петролът Brent отново слезе под $77 за барел

Цената на суровия нефт от европейската марка Brent спадна под $77, а тази на американския пример WTI слезе под $73 за барел във вторник сутринта, компенсирайки растежа от предходната сесия.

Инвеститорите стават внимателни преди основните отчети за инфлацията в Съединени американски щати, които биха могли да повлияят на идващото решение на Федералния запас за лихвените проценти. Междувременно цената на референтните международни петролни бенчмарки натрупа повече от 6% през последните две сесии, защото страховете от криза в Съединени американски щати отслабнаха и вероятностите за доставките останаха сложни.

По-силните от предстоящото данни за растежа на работните места и заплатите в Съединени американски щати демонстрират, че стопанската система на Съединени американски щати остава устойчива в изискванията на висока инфлация и възходящи лихвени проценти. Кръг от доброволни съкращения на добива от някои членове на съглашението ОПЕК+ също стартира този месец, затягайки международния пазар. Инвеститорите в този момент чакат краткосрочния планиран отчет на Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати във вторник и оценката на ОПЕК за положението на петролния пазар.

Към 9:15 часа българско време юлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевнтиняха с $0,58 до $76,42 за барел.

В същото време котировките за юнските фючърсите за американския WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) спаднаха с $0,64 - до $72,51 за барел.

До края на предходната седмица Brent загуби 6,3%, WTI - 7,1%, въпреки и двете марки нарастнаха предишния петък. Котировките бяха подкрепени от отслабването на щатския $ и упованията за решение за понижаване на производството след резултатите от срещата на ОПЕК, написа Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР