Цената на суровия петрол Brent може да се повиши до

...
Цената на суровия петрол Brent може да се повиши до
Коментари Харесай

Bank of America с прогноза за рязко поскъпване на петрола до края на годината

Цената на суровия нефт Brent може да се увеличи до 120 $ за барел до края на юни 2022 година Това заяви в понеделник Bloomberg базирайки се на прогнозата на специалисти на американската капиталова банка Bank of America.

Анализаторите на банката считат, че актуалната енергийна рецесия, провокирала повишаване на цените на силата в света, неизбежно ще докара до повишение на цената на петролните фючърсни контракти. Това мнение по-специално споделя анализаторът на Bank of America Франсиско Бланч.

Редица специалисти показват, че цените на петрола бързо се приближават до 100 $ за барел на фона на доста превишаване на търсенето над предлагането и понижаване на вложенията в развиването на различни енергийни източници. И тази възходяща наклонност, съгласно тях, ще се прояви все по-ясно в обозримо бъдеще.

По-рано Goldman Sachs Bank разгласява отчет, съгласно който петролният пазар единствено се ускорява и е в " рекорден и дълготраен недостиг ", което може да докара до повишение на търсенето на нефт до най-високото му равнище при започване на 2022 година Според него дефицитът на доставки на петролния пазар се прави оценка на 2,5 милиона барела дневно за втори следващ месец, което е изпълнено с понижаване на запасите му до най-ниското равнище за последните 13 години и надлежно повишаване на цени. Експертите на банката изхождат от обстоятелството, че спадът в цените на петрола - предходната седмица цената на Brent надвиши 86,7 $ за барел, само че по-късно се намали още веднъж до региона от 83 $ - е краткотраен на бичия пазар и до края на годината може да нарастне до $90 за барел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР