Цената на суровия петрол Brent, който е считан за т.нар.

...
Цената на суровия петрол Brent, който е считан за т.нар.
Коментари Харесай

Ново рекордно поевтиняване на европейския петрол Brent

Цената на суровия нефт Brent, който е считан за така наречен европейски вид, падна до 31,43 $ на барел в първия работен ден след неуспеха на договорката ОПЕК+, осведоми РИА Новости, представена от БГНЕС. Съгласно Market Insider обаче в края на сесията има леко повишаване и по този начин дневният спад е 30,44%, а европейското черно злато финишира на кота 31,65 $ за барел.
Преговорите, извършени в края на седмицата от страните, участващи в срещата на производителите на нефт ОПЕК+, приключиха несполучливо, защото не беше реализирана договореност за нови параметри за договорката или за разширение на валидността на актуалните съглашения. Русия настоя за поддържане на актуалните условия, а Саудитска Арабия предложи по-нататъшно понижаване на производството на нефт. В резултат от 1 април всички отговорности на страните по съглашението за ограничение на производството на нефт се анулират.
Споразумението на ОПЕК и редица страни отвън организацията (ОПЕК +) за понижаване на производството на нефт е в действие от началото на 2017 година. До края на 2019 година съглашението предвиждаше понижение на производството с 1,2 милиона барела дневно от равнището от октомври 2018 година, а за настоящото тримесечие алиансът понижи производството на нефт с 1,7 милиона барела.
Според прогноза на американската капиталова банка Goldman Sachs, може да се чака още по-голямо поевтиняване - до 20 $ на барел! Освен съглашението на ОПЕК+, съществена причина за това е страхът от понижаване на търсенето поради ковид. А ОПЕК предвижда двойно по-малко търсене от прогнозата си преди болестта с ковид да стане вест номер 1 в света - единствено 480 000 барела нефт повече дневно, вместо 1,1 милиона, както гласеше предходната прогноза.
Още: " Вече няма балканска страна без болен от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР