Цената на шофьорските курсове се вдига със закъснение, това каза

...
Цената на шофьорските курсове се вдига със закъснение, това каза
Коментари Харесай

Шофьорските курсове поскъпват

Цената на шофьорските курсове се подвига със забавяне, това сподели пред Българска национална телевизия Красимир Георгиев - ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.

" При нас се натъртва повече на това да се компенсира увеличението на разноските на услугата с намалямане на нейното качество. "

Увеличението е друго. Фирмите, които са съзнателни в връзките си с страната и начисляват всички разноски съзнателно, при тях нарастването е по-голямо, посочи Георгиев.

" Тези, които не съблюдават разпоредбите може да си разрешат и 800 лв. цена за курс, само че с цел да се обезпечи качествено образование са нужни към 1200 лв. за курс. Но 95 % от бранша е сив, който не прави никакви отчисления към страната. Те могат да си разрешават по-малък % нарастване. Като прибавим, че не дават и всички часове, които са по образователната стратегия, те в действителност са облагодетелствани от сегашната обстановка. "

Според Георгиев сивият бранш се подтиква от страната. " Както знаем страната отпусна субсидия с 25 стотинки на цената на горивото, единствено че на съвсем всички инструктори колите са персонални, по този начин те имат право да получават тази субсидия от 25 стотинки, която я употребяват за комерсиална активност - образование на претенденти за водачи на МПС. И по този начин страната основава условия този сив бранш да се усилва и конкуренцията да бъде несправедлива и нелоялна. Това се отразява върху качеството на подготовката на бъдещите водачи и това го видяхме предходната седмица и го виждаме всеки ден. "

Освен цените на горивата за нарастването роля играе и инфлацията, която води до повишение на всички разноски - за заплати на инструкторите, счетоводно обслужване, за сервизиране на колите и така нататък

Повишаването на цените не се отразява на броя на искащите да преминат шофьорски курс, регистрират от Асоциацията за подготовка на автомобилистите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР