Цената на руската ваксина срещу коронавирус за чужбина ще бъде

...
Цената на руската ваксина срещу коронавирус за чужбина ще бъде
Коментари Харесай

Руската ваксина срещу Covid-19 ще струва не по-малко от 10 долара за две дози

Цената на съветската ваксина против ковид за чужбина ще бъде не по-малко от 10 $ за две дози. Това заяви шефът на съвета на шефовете на компанията " R-Pharm " Алексей Репик, съобщи ТАСС.

" Ако приказваме за експортните пазари, то две дози от имунизацията, по наша оценка ще бъде не по-малко от 10 $. Най-вероятно първата серия по-скоро ще бъде по-скъпа ", сподели Репик пред телевизионния канал " Русия-24 " в сряда. Той означи, че имунизацията ще поевтинее, когато производството ѝ доближи задоволителни индустриални размери.

Във вторник Русия записва за приложимост първата в света ваксина против Covid-19 след по-малко от два месеца проби върху хора. Тя е наречена " Спутник V " в чест на стартирането през 1957 година от Съветския съюз на първия в света сателит. Разработена е от московския институт " Гамалея ".

Междувременно Световната здравна организация и фармацевтични компании се изрекоха прекомерно скептично във връзка с съветската ваксина против ковид.

Филипините ще стартират клинични изпитвания на съветската ваксина против Covid-19 през октомври. Това съобщи представителят на президента Родриго Дутерте.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР