Цената на природния газ за октомври 2023 г. ще се

...
Цената на природния газ за октомври 2023 г. ще се
Коментари Харесай

КЕВР: Природният газ ще поевтинее с близо 5 на сто от октомври

Цената на природния газ за октомври 2023 година ще се намали с близо  5 на 100. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов след намерено съвещание на енергийния регулатор, на което бе обсъден доклад по отношение на заявление от публичния снабдител " Булгарсгаз "  от 15 септември 2023 г.  за одобряване на цена за продажба на природен газ от октомври. 

Иван Иванов изясни, че поевтиняването на природния газ за октомври ще бъде реалност и най-вероятно ще се равнява на 5 %, като ще се проследят настоящите стойности на показателя в оставащите три дни от септември. 

Веселин Синабов, шеф на дирекция " Природен газ “ в " Булгаргаз "  каза, че компанията няма забележки към отчета, направен от работната група на КЕВР. Според него от интервала на подаване на отчета до през днешния ден ценообразуващият показател се е повишил с към 8 % поради стачки в Австралия на терминалите за полутечен природен газ и удълженото техническо обслужване на някои от най-големите залежи за полутечен газ  в Норвегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР