Цената на природния газ в Европа се повиши с 0,83

...
Цената на природния газ в Европа се повиши с 0,83
Коментари Харесай

Ето каква е цената на синьото гориво

Цената на природния газ в Европа се увеличи с 0,83 % към 9:50 часа българско време по отношение на котировките при затварянето на борсата нощес. Това демонстрират данните от лондонската борса ICE. 

Фючърсите за април на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват за 44,55 евро за мегаватчас или малко под 480 $ за 1000 куб. метра. Тази заран борсата отвори на цена от 44,75 евро за мегаватчас, като затвори късно нощес при 44,19 евро за мегаватчас. Данните демонстрират, че от 17 февруари цената се задържа на равнища под 50 евро за мегаватчас, а от 24 февруари синьото гориво се продаваше и за към 45 евро за мегаватчас. В петък вечерта борсата завърши търговията при 52 евро за мегаватчас, само че през вчерашния ден цената се намали.

Природният газ на " Газов хъб Балкан " в сегмента " Ден напред " с ден на доставка за през днешния ден поевтиня с 0,77 % до 97,62 лв. за мегаватчас спрямо цената му с ден на доставка за през вчерашния ден от 98,38 лв. за мегаватчас. На българската газова борса цените на синьото гориво през последните дни се задържат трайно под 100 лв. за мегаватчас. В края на предходната седмица цената беше за малко и под 90 лв. за мегаватчас, само че от събота още веднъж стартира последователно да се покачва, разяснява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР