Цената на природния газ в Европа се понижи с 0,40

...
Цената на природния газ в Европа се понижи с 0,40
Коментари Харесай

Цената на природния газ в Европа продължава да се понижава

Цената на природния газ в Европа се намали с 0,40 % към 11:20 часа българско време по отношение на котировките при закриването на търговията от нощес. Това демонстрират най-новите данни на лондонската борса ICE.

Фючърсите за февруари на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 32,22 евро за мегаватчас или малко над 355 $ за 1000 куб. метра. Тази заран борсата отвори на цена от 32,88 евро за мегаватчас, до момента в който в последния работен ден на миналата година - 29 декември, затвори на 32,35 евро за мегаватчас.

За последния месец синьото гориво на най-големия европейски газов хъб поевтиня с повече от 11 евро за мегаватчас, откакто на 1 декември борсата затвори на цена от 43,49 евро за мегаватчас. Оттогава съвсем ежедневно цената на природния газ е надолу.

На " Газов хъб Балкан " цената на природния газ с ден за доставка за през днешния ден е по-висока с 0,59 % - до 57,65 лв. за мегаватчас при 57,31 лв. за мегаватчас през вчерашния ден. Въпреки минималното повишаване на синьото гориво, цената на българската газова борса в последните шест дни не надвишава 60 лв. за мегаватчас, отбелязваа Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР