Цената на природния газ е много висока, в сравнение с

...
Цената на природния газ е много висока, в сравнение с
Коментари Харесай

Васил Велев: Вдигането на линията на бедност означава, че по-малко хора ще попаднат под защита

Цената на природния газ е доста висока, спрямо тази на нашите съперници - в САЩ е 20-25 лв., при нас е 88, с наклонност да върви към 100. Това са 4-5 пъти разлики. Накрая се конкурираме на едни и същи пазари. Това ще се отрази и на цената на тока, защото са свързани пазарите. Компенсации има и би трябвало да има за следващата година, може да се усъвършенства малко схемата - над 180 - 80% Това съобщи в предаването " Офанзива " по Нова нюз ръководителят на АИКБ Васил Велев.

" Повече от половината предприятия плануват коледни бонуси. Вдигането на линията на беднотия значи, че по-малко хора ще попаднат под отбрана. Минималната заплата от 933 лв. е 1200 лв. бруто, това значи, че доста майки през втората година майчинството си ще получават повече в сравнение с, в случай че работят. Защо тогава да бързат да се връщат на работа и да вършат кариера? Раждаемостта не се въздейства от нарастването на интервала на майчинство. Така се реализира деквалифициране на майките. Максималният застрахователен приход би трябвало да е функционалност на междинния. Той е ограничител на оптималната пенсия. Ширещ се популизъм завладя изчисляването на минималната заплата ", счита той. 

По думите му покачването на пенсиите би трябвало да е по швейцарското предписание - половината от инфлацията и от растежа на междинния застрахователен приход. " Минималната заплата в някои стопански действия ще бъде над междинния застрахователен приход. Тя би трябвало да се договаря и да е друга. Максималният застрахователен приход би трябвало да се фиксира на 3500 лв.. Ръстът би трябвало да е 8%. Данъците би трябвало да са неутрални, с цел да не се прави обществена политика с налози. Ние сме за пропорционални налози за всички ", уточни Велев. 

Според него повдигането на цената на естествения газ ще се отрази и на тази на електрическата енергия. " Либерализацията на пазара на дребно e вярно решение. Всички при естествени цени, а по-ниски - единствено за енергийно бедните ", разяснява той.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР