Цената на природния газ е изкуствено завишена, смята управителят на

...
Цената на природния газ е изкуствено завишена, смята управителят на
Коментари Харесай

Любомир Ганев: Цената на природния газ е изкуствено завишена

Цената на природния газ е изкуствено повишена, счита шефът на Компанията за търговия с метан у нас Любомир Ганев, който гостува в BTV „ Тази заран “. Според него политиката на Европа в това отношение е неверна.



Преди имаше дългогодишни контракти. Бяха за по 20, даже 30 години. Цената на метана беше обвързана с тази на артикули, които произлизат от петрола. И обстановката беше елементарно предвидима. В България да вземем за пример, в случай че петролът се увеличи през днешния ден, то цената на природния газ се подвига едвам след 9 месеца. Ако петролът падне, също след 9 месеца пада и газът. Можеше да си направиш предугаждане. Ако знаеш, че цената е ниска, имаш време да заредиш складовете, изясни Ганев. По думите му е имало и политически напън върху " Северен поток 2 " и " Турски поток ", който е трябвало да бъде построен за Европа.

И това абсолютно оказа въздействие, добави той и изясни че даже и да се направи терминал за полутечен газ у нас, той може да пристигна единствено от друга страна, тъй като танкер не може да стигне до нас.

Любо Ганев разгласи, че няма отлив на клиенти, които карат на метан, само че няма и нови.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР