Цената на петрола сорт Брент се стопи с 3.81 на

...
Цената на петрола сорт Брент се стопи с 3.81 на
Коментари Харесай

Петролът сорт Брент се стопи до 50.8 долара за барел

Цената на петрола вид Брент се стопи с 3.81 на 100 до 50.8 $ за барел на лондонската Международната комерсиална борса в четвъртък. Котировките на Брента, който е референтен за Европа, спаднаха под прага от 51 $ за барел за първи път от края на декември 2018 година.

Американският лек недопечен нефт поевтиня още по-силно - с 4.6 на 100 до 46.47 $ за барел при търговията в Ню Йорк.

Цената на петрола устойчиво се намалява на фона на известията за разпространяването на ковид отвън Китай и възходящите страхове от пандемия, която ще препъне съществено международната стопанска система.

В опит да лимитират болестта редица страни вкараха забрани за пътувания до Китай, а доста хора в последните дни сами анулират резервации за пътувания в Европа и Азия. В резултат на това понижава броят на самолетните, железопътните и автомобилните транспорти, което от своя страна свива търсенето на нефт.

По данни на организация Блумбърг през тази година петролът е поевтинял 21%, а разпространяването на ковид удря и върху без това препълнения с нефт пазар. Поради опасения от утежняване на обстановката доста вложители се отдръпват от рисковите активи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР