Цената на петрола сорт Брент падна до под 100 долара

...
Цената на петрола сорт Брент падна до под 100 долара
Коментари Харесай

Ето откога ще поевтинеят горивата у нас

Цената на петрола вид Брент падна до под 100 $ за барел. Уралският петрол, употребен от рафинерията в Бургас, също поевтиня. Усеща ли се това в цените по бензиностанциите и безпроблемно ли се реализира използването на отстъпката за водачите от 25 ст. на литър?

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев съобщи пред, че от средата на юли цените на интернационалните пазари са се нормализирали и напълно скоро на нашия пазар ще се прояви доста поевтиняване.
 Метанът нарастна с над 25% единствено за няколко дни и към този момент е най-скъпото гориво у нас
Метанът нарастна с над 25% единствено за няколко дни и към този момент е най-скъпото гориво у нас

Цената на компресирания природен газ се увеличи до 4.66 лв. за кг

" На множеството места с приложената отстъпка може да се намерят горива под 3 лв., даже под 2.90 лв.. Ще посрещнем септември с по-ниски цени на пазара ", уточни той в ефира на " България заран ".

Събеседникът се съгласи с мнението, че колкото по-малко страната се меси в доставката на енергийни артикули, толкоз по-добре.

" Природният газ е със поръчка на нарастване от 51-52 на 100. Миналата седмица видяхме нова поръчка от " Булгаргаз " за 60% нарастване от август. Търговците към този момент 8-9 дни продават артикул, който не знаят по какъв начин ще купуват. Продават артикул на загуба и е належащо да приложат цена от 5.60-5.70 лв., което е себестойността. Акцизът е към 5 ст. на кг, Данък добавена стойност е намален с 11% и все пак доставната цена на природния газ на всяка метан станция е от порядъка на 5.40-5.50 лв.. Тази игра в идната година ще бъде на всекидневно покачване ", сподели още Терзиев.
 В Гърция по-евтиният бензин нормално е разводнен
В Гърция по-евтиният бензин нормално е разводнен

Най-засилени са инспекциите по бензиностанциите на островите, където измамите на клиенти са най-чести.

Той акцентира, че търсенето се успокоява единствено от високата цена, която потребителите не могат да понесат. При природния газ въпросът е по-сложен, тъй като е обвързван с производството на сила, която обезпечава промишлеността, означи ръководителят на Българската петролна и газова асоциация.

" При горивата цени от 3.50-3.60 лв. на пазар като българския са непостижими и няма да устоят дълго. Ще имаме доста тежка зима, цените ще не престават да са нестабилни, дълги прогнози са невъзможни ", посочи Терзиев.
 Не всички бензиностанции ще продават гориво с отстъпка от 25 стотинки на литър
Не всички бензиностанции ще продават гориво с отстъпка от 25 стотинки на литър

Какви са цените на бензина и дизела през днешния ден?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР