Цената на петрола ще достигне 100 долара за барел по-късно

...
Цената на петрола ще достигне 100 долара за барел по-късно
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Цената на петрола ще достигне 100 долара още тази година

Цената на петрола ще доближи 100 $ за барел по-късно през тази година, като ще продължи да нараства и през идната 2023 година. Това сочи прогноза на американската капиталова банка Goldman Sachs, която издава, че цените на петрола скоро няма тръгнат надолу.

В началото на тази седмица, Goldman Sachs показва в отчет за клиентите си, че чака повишаване на петрола поради „ изненадващо огромен ” недостиг в доставките и намаляващата огнева мощност на ОПЕК и съдружниците на организацията. Според банката, за повишаването ще способства и намаления вкус за вложения в нефт, поради прехода към зелената сила, предава CNN.

До лятото наличностите на нефт на развитите стопански системи ще паднат до най-ниското си равнище от 2000 година насам, сочи прогнозата.

Поради това Goldman Sachs чака цената на суровия нефт вид „ Брент ” да доближи 100 $ за барел през третото тримесечие на тази година, което е съществено покачване по отношение на миналата прогноза на банката за цена от 80 $ за барел. Освен това институцията чака петролът „ Брент ” ще нарастне до 105 $ през идната 2023 година, което е растеж по отношение на миналата прогноза от 85 $ за барел.
Цената на петрола се оказа по-важна от мира в Украйна
Въпреки, че кабинетът на щатския президент Джо Байдън възнамерява серия от тежки наказания против Русия, в случай че страната пристъпи към навлизане в...
Прочети повече
„ Важно е, че не предвиждаме търговията с Brent над $100/барел заради мотив за привършване на петрола, защото шистовите запаси към момента са огромни и еластични ”, пишат анализаторите на банката.

Въпреки това от Goldman Sachs считат, че шистовият нефт „ евентуално ще изисква все по-високи цени на петрола, като се има поради нежеланието да се влага в нефт по време на енергийния преход “ и последователното привършване на шистовия потенциал с течение на времето.

Цената на петрола скочи във вторник до 7-годишен връх, преминавайки границата от 85 $ за барел.

Още:

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР