Цената на петрола от сорт Brent, търгуван на световните борси,

...
Цената на петрола от сорт Brent, търгуван на световните борси,
Коментари Харесай

Прогноза: Brent ще остане около $90 за барел следващите 5 г.

Цената на петрола от вид Brent, търгуван на международните тържища, ще се задържи към 90 $ за барел през идващите 5 година, написа анализаторът от " Ройтерс " Джон Кемп, като базира прогнозата си на изследване измежду 1000 експерти от енергийната сфера.

Очакванията им са за сред 4 и 10 $ по-висока цена по отношение на допитването от 2022 година, извършено преди началото на войната в Украйна. В съпоставяне с това от 2020 година (преди пандемията) всеобщите прогнози са с към 20 $ на барел по-високи.
 Прогнозата на Съединени американски щати за цената на нефт Brent през 2023 година
Прогнозата на Съединени американски щати за цената на нефт Brent през 2023 година

Очаква се доста намаляване по отношение на 2022 година

Така за 2023 година междинната цена, която експертите чакат да видят на нефтения пазар, е 87 $ на барел спрямо $99, колкото беше реализирана през 2022 година - в немалка степен поради нашествието на Русия и наложените от Съединени американски щати и Европейски Съюз наказания. Половината респонденти я слагат в диапазона $80 - $95, а над 90% - в диапазона $70 - $105.
 Търговията с нефт на черния пазар процъфтява
Търговията с нефт на черния пазар процъфтява

Русия евентуално ще употребява изпитани тактики за сходен тип търговия

Очакванията са в интервала до 2027 година равнищата да останат сходни, само че с лека наклонност към поевтиняване, написа Кемп. Той обаче акцентира, че в отговорите на респондентите за годините напред има забележителна неустановеност.

" Конфликтът в Украйна, глобите против Русия, все по-интензивната конкуренция сред Съединени американски щати и Китай, непокътнатите опасности от пандемията и забавянето на бизнес цикъла дружно вършат прогнозите по-несигурни ", разяснява анализаторът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР