Цената на парното няма да стане по-висока, но тя не

...
Цената на парното няма да стане по-висока, но тя не
Коментари Харесай

Дончев: Мандатът на КЕВР е изтекъл, има процедура за ново ръковдоство

Цената на парното няма да стане по-висока, само че тя не се дефинира единствено от цената на газа, разяснява пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев за евентуалното повишаване на топлоенергията.
Премиерът беше задължен да реагира. В думите му за промяна на управлението на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР) няма нищо чудно. Мандатът на това управление е изминал и е почнала процедура за избор на ново, изясни Томислав Дончев.
За намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьори и хотелиери той разяснява, че това не е мярка, която е препоръчана от държавното управление, а предлагането е било от сектора.
„ Представителите на ресторантьорския бизнес бяха почтени и споделиха, че желаят понижаване на Данък добавена стойност, с цел да спасят бизнеса си, а не с цел да понижат цените на храните
и напитките в заведенията си “, уточни вицепремиерът. Ако понижаваме приходите в страната, по какъв начин тогава ще се харчи повече за антикризисни ограничения, попита той.
„ Държавата дава живи пари. Погледнете мярката 60/40. Там са планувани над 1,5 милиарда лв. до края на годината. Това са директни заплащания, които избавят работни места ", безапелационен беше Дончев.
" От Европейска комисия ще получим близо 13 милиарда евро. Малко над 9 милиарда ще са безплатно финансиране. Най-голямото перо от тези средства е 6 милиарда и е за възобновяване на стопанската система “, напомни Томислав Дончев. По думите му към този момент се приготвят документи и тактики за тези пари, с цел да могат те да стигнат оптимално бързо до нуждаещите се. „ Тези пари не са единствено за подкрепяне. Това е неповторим късмет от режим на възобновяване да минем в режим на развиване. Тук изключително значима е скоростта ", разкри вицепремиерът.
Вижте още:
КЕВР се опълчи на Борисов за парното (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР