Цената на парното няма да бъде увеличавана до края на

...
Цената на парното няма да бъде увеличавана до края на
Коментари Харесай

КЕВР реши, че цената на парното няма да бъде увеличавана до края на годината


Цената на парното няма да бъде увеличавана до края на годината, стана ясно след съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

На закрито съвещание на 29 септември КЕВР ще реши дефинитивно дали по-ниската цена на природния газ ще влезе в действие от 1 октомври. В началото на септември " Булгаргаз “ внесе предложение в комисията – газът да поевтинее със 7,29% от идващия месец. Ако понижението на цената на газа е под 5%, това няма да се отрази на цените на парното. Въпреки че препоръчаната цена е по-ниска, тя е придружена от смяна на мрежовите услуги с влизане в деяние на новия европейски входно-изходен тарифен модел. Така оповестените цени предходната седмица от " Булгартрансгаз “ плануват известно нарастване на цените за достъп и транспорт, само че то ще бъде най-голямо към консуматори, които имат неравномерно сезонно ползване на природен газ. Така топлофикациите ще са най-силно наранени, тъй като те имат ползване на природен газ на първо място през есенно-зимния сезон, разяснява ръководителят на КЕВР Иван Иванов :

Изчисленията, които са направени, на първо място за Софийската топлофикация, само че това важи и за останалите, е, че това води до нарастване на разноските за мрежови услуги с повече от два и половина %, което значи, че сумарното изменение на услугата е под 5% и няма съображение КЕВР да поправя цените на топлинната и на високо ефикасната електрическа сила.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниел Инков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР