Цената на основната дигитална валута Bitcoin слезе под 12 хил.

...
Цената на основната дигитална валута Bitcoin слезе под 12 хил.
Коментари Харесай

Бундесбанк се обяви за глобални регулации на криптовалутите

Цената на главната цифрова валута Bitcoin слезе под 12 хиляди $ във вторник (16 януари).

© В© Mark Blinch / Reuters Още по тематиката
Kриптопазарът се срина още веднъж, Bitcoin слезе под 13 хиляди $
16 яну 2018
Bitcoin стана политически въпрос в Южна Корея

Правителството смени позицията си и разгласи, че ще поддържа криптопазарите
15 яну 2018
Таен код евентуално копае и изпраща криптопари към университет в Пхенян

Използването на цифрови пари би могло да помогне на Северна Корея да се снабдява с задгранични средства в изискванията на наказания
9 яну 2018 Всеки опит да се вкарат някакви регулации върху Bitcoin и другите цифрови валути би трябвало наложително да става на световно равнище, защото националните или районни правила не биха могли да окажат въздействие върху виртуалния свят, в който съществуват тези пари. Това разгласи Йоахим Вюрмелинг, който е член на борда на шефовете на Германската централна банка.

" Ефективното контролиране на виртуалните валути ще бъде постижимо единствено посредством допустимо най-голямо интернационално съдействие, тъй като регулаторната мощ на националните страни в този случай явно лимитирана ", сподели Вюмерлинг по време на конгрес във Франкфурт.

Досега са направени няколко опита да се ограничи потреблението или тъгуването с криптовалути. Китайските регулатори да вземем за пример не разрешиха първичното предложение на монети (ICO), някои локални тържища за търговия с цифрови пари бяха затворени, а така наречен майнинг беше стеснен. Но другите действия продължиха да се случват посредством различни канали в Китай макар " репресиите ".

Миналата седмица правосъдният министър на Южна Корея разгласи, че се приготвя възбрана на виртуалния продан на монети, само че по-късно, след остра рецензия на жителите и опозицията, държавното управление опроверга тази информация и даже разгласи, че ще насърчи потреблението на новите валути.

В Европейския съюз към този момент има единодушие за въвеждането на по-строги правила за попречване изпирането на пари и финансирането на тероризъм посредством криптовалутите.

В края на 2017 година Централната банка на Виетнам издаде постановления, че в страната се не разрешава потреблението на Bitcoin или друга криптовалута за търговия. Ограничението обаче не визира копаенето на цифрови пари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР