Цената на обиколките до Турция от 23 до 29 ноември

...
Цената на обиколките до Турция от 23 до 29 ноември
Коментари Харесай

Туроператорите рязко надуха цената на пътуването до Турция

Цената на обиколките до Турция от 23 до 29 ноември 2021 година се е нараснала с 55,18% в съпоставяне със седмица порано, съгласно данни на Росстат.
В същото време седмица по-рано - от 16 ноември до 22 ноември - нарастването на цените на туровете до Турция е 4,7%, две седмици по-рано - 0,5%. От началото на годината цените на пътуванията до Турция са се нараснали с 89,3%, написа finanz.ru.

Скокът в цената на туристическите услуги провокира внезапно ускорение на инфлацията, сподели Росстат: през седмицата показателят на потребителските цени набъбна с 0,46% против 0,2% седмица по-рано, а годишният ритъм доближи 8,4% - нов най-много от януари 2016 година
Покачването на цените на туровете до Турция се дължи на справедливи фактори, сподели Дмитрий Горин, вицепрезидент на Руския съюз на туристическата промишленост.
„ Турция в този момент е една от най-популярните и налични задгранични дестинации за руснаците.

В същото време броят на стаите в Турция понижава през зимата: някои от хотелите са затворени за зимата, а някои от хотелите нямат отопляеми или закрити басейни. Трябва също да се има поради, че през зимния сезон броят на чартърните стратегии до Турция понижава - това също се отразява на цените ”, изяснява той.

Освен това цените на обиколките обичайно се покачват по време на новогодишните празници, без значение от дестинацията, споделя Горин: това се дължи на динамичното ценообразуване, което се основава на търсенето, броя на полетите, наличните места в хотели и самолети, цените на горивото и самолетни билети. 
 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР