Цената на мартенските фючърси за газ в Европа скочи до

...
Цената на мартенските фючърси за газ в Европа скочи до
Коментари Харесай

Пол Крейг Робъртс: ЕС сам си вдигна цената на енергията със санкциите срещу РФ

Цената на мартенските фючърси за газ в Европа скочи до над 1636 $ за 1000 кубически метра, което е с 60% повече от показателите в сряда, откакто Германия замрази узаконяването за газопровода " Северен поток 2 ". Бившият съветски президент Дмитрий Медведев не изключи във вторник, че цените на газа в Европейски Съюз могат да доближат прага от 2000 евро за 1000 кубически метра.

Европейската цена на газа продължава своето рали: съгласно репортаж на Bloomberg от вторник, тя към този момент е скочила с цели 13% поради „ геополитическото напрежение “ по отношение на рецесията в Украйна.

Все отново това е единствено началото, като се има поради, че Европейски Съюз наподобява е подготвен да наложи още повече наказания на Русия, съгласно доктор Пол Крейг Робъртс, някогашен заместник-министър на финансите на Съединени американски щати в администрацията на Роналд Рейгън.

Sputnik : Как ще се отразят разрастващите се събития на към този момент растящите цени на газа в Европа?

Пол Крейг Робъртс : Рязкото повишаване на цената на природния газ в Европа се дължи напълно на западната нервност и нелепост. Според личните данни на Европейски Съюз, Европа зависи от Русия за 46% от своя природен газ.

Изправени пред такава изключителна взаимозависимост от съветската сила, идиотските европейски „ водачи “ се изсипват, налагайки безсилни наказания на Русия. Идиотският немски канцлер в действителност наказа немския народ за признаването от Русия на републиките в Донбас, като „ анулира “ газопровода „ Северен поток 2 “.

Тази глупава постъпка беше съществена причина за нервността, която провокира внезапно повишаване на цените. Покачването на цените оказва помощ на Русия - в случай че продължи да доставя Европа с сила. Това вреди на Европа и на този, който финансира газопровода " Северен поток 2 ".

Ако тръбопроводът не работи, той не може да генерира поток от доходи за обслужване на капитала, вложен в тръбопровода. Не знам кой е финансирал газопровода. Ако беше Германия, тогава глобите на канцлера против Русия два пъти биха наранили германците.

Спутник : Русия е главният източник на сила за Европа и различните направления за доставка не наподобяват толкоз осъществими. Ще се свре ли Европа непринудено в ъгъла, като откаже да купува съветски газ? Какви ще бъдат следствията за европейската енергийна сигурност?

Пол Крейг Робъртс : 46-процентната взаимозависимост на Европейски Съюз от съветския природен газ е самостоятелна от газопровода „ Северен поток 2 “, чието отваряне беше отсрочено заради натиска на Вашингтон върху Германия. Следователно повишаването на газа не се дължи на понижаване на доставките, а на спекулациите, че Русия ще понижи или приключи доставките.

Европа се обслужва от други тръбопроводи. Ами в случай че Русия отговори на „ глобите “ на Европейски Съюз, като затвори тръбопроводите, които доставят 46% от природния газ в Европа? Каква би била ориста на Европа?

Русия одобри наказания, без да отговори в натура. Може би е време Русия да наложи наказания, с цел да даде урок на Запада.

Според мен няма причина Русия да изчерпва личните си енергийни запаси, като ги споделя с европейските си врагове. Може би концепцията на съветското държавно управление беше, че продажбите на сила ще бъдат източник на валутни доходи и че снабдяването на Европа с сила е в полза на положителните връзки със Запада.

Сега, когато Западът показва, че не се интересува от положителни връзки с Русия, няма смисъл от съветските енергийни продажби. Русия няма потребност от валута. Руската централна банка може да финансира съветско икономическо развиване без потребност от задгранично присъединяване. Притежанията на Русия от принадлежности, деноминирани в долари или евро, просто ще бъдат иззети посредством наказания.

Спутник : Проектът „ Северен поток 2 “ мъртъв ли е в този момент или това е единствено краткосрочна реакция на разрастващите се събития? Може ли Европа в действителност без " Северен поток 2 "?

Пол Крейг Робъртс : Европа си навлече високата цена на силата с недомислените си санкции; високите цени са в интерес на Русия и вредят на тези, които финансираха газопровода „ Северен поток 2 “;

Русия би трябвало да обмисли прекъсването на целия природен газ за Европа и да резервира своя енергиен източник за своето лично и китайско развиване.

Европа не е нищо друго с изключение на бодил в очите на Русия, сбирка от марионетки на Вашингтон. Русия не дължи нищо на Европа.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР