Цената, на която съм закупила имота си, не е 4

...
Цената, на която съм закупила имота си, не е 4
Коментари Харесай

Цачева: Цената на имота ми не е 4 пъти по-ниска от пазарната, не знаех, че и Цветанов има жилище там

Цената, на която съм закупила парцела си, не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно изказване. Това съобщи правосъдния министър Цецка Цачева пред bTV. 
 Цецка Цачева и Вежди Рашидов също купили евтини жилища от Артекс
Според изнесени от Антикорупционния фонд данни Цачева и сестра ѝ Ирина Цачева Томова са закупили жилище от строителната компания " Артекс " при цена от 670 евро на квадратен метър, въпреки че съгласно отдел „ Продажби “ компанията жилищата на високи етажи в техните здания се продават на цени към 2200 евро на квадратен метър без Данък добавена стойност.

Цачева обаче акцентира, че е купила жилището от " Артекс " в недодялан градеж. 

" Отговорих още предходната седмица на Антикорупционния фонд на заложените към мен въпроси. Нотариалният акт, вписан в документите, с които са обществени в имотния указател и се разполага с тях, е добит парцел в недодялан градеж, т.е. преди акт 16. Така е по нотариалния акт и никога не е вярна цената, която излиза в общественото пространство ", уточни тя.

Цачева изясни, че има подписан прелиминарен контракт с компанията през 2017 година, за заплащане " на зелено ", като сумите са превеждани напълно по банков път с начислени налози, а единствената отстъпка, която е получила, била да я изчакат да продаде жилището си в Плевен, с цел да заплати строителството сред грубия градеж и акт 16. 

На въпрос по какъв начин се е свързала с компанията, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е компанията и няма допирни точки в работата с тази компания.

" По никакъв метод то не е обвързвано с работата ми преди, работата ми в този момент, не ми е известно да е употребило средства по публични поръчки, тъй че изрично няма спор на ползи, това са едни чисто договорни връзки, които има сред мен и съсобственика на жилището, сестра ми ”, сподели Цачева.

" Разполагам с всички документи, обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната декларация, която следва да подам в периодите за това, в детайли ще видят какви парцели съм продала, по какъв начин съм придобила и какви отговорности имам към компанията ”, увери тя.

Министърът акцентира, че за нея парцелът не е на ниска цена, защото цената му е над четирицифрена. 

„ Това е цена на парцел в недодялан градеж, категорично е записано в нотариалния акт, това не е приключен обект, той към момента е неспособен за живеене, не се населява този апартамент ", добави Цецка Цачева.

Тя изясни, че това жилище било единственият парцел на три генерации, откакто са разпродали притежаваните досега, с цел да могат да го купят.

„ Над 600 евро на квадрат е сумата, това е грубият градеж, недовършен парцел, без акт 16. Аз имам по прелиминарен контракт една част от сумите са изплатени, друга част имам да платя, компанията ми направи отстъпка да ме изчака да продам, защото все още на нотариалния акт нямах опция да платя цялата сума. Нека да се извърши инспекция, да стане обществено ясно. Дължа с падеж в края на месец май сума за дотъкмяване сред типа, в който е бил парцела все още на нотариалния акт и това, което е след акт 16. Минали са няколко месеца по-късно и това е нещо, което съществува в документа и обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко това ще бъде обяснено ”, сподели Цачева.

Тя отхвърли апартаментът да има персонален асансьор и изясни, че има асансьор на етажа. 

Цачева е безапелационна, че не е знаела, че Цветан Цветанов също има жилище там. 

„ Живея в този квартал сега, видях изкопа, поинтересувах се коя е компанията, нямам допирни точки в работа с тази компания, това са чисто търговски връзки сред сдружение и клиент ”, изясни тя и добави, че не е употребила брокер, а персонално се е свързала с компанията, като е разговаряла и със притежателите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР