Цената на книжата на GameStop се удвои по време на

...
Цената на книжата на GameStop се удвои по време на
Коментари Харесай

Цената на акциите на GameStop се удвои в сряда

Цената на книжата на GameStop се удвои по време на вчерашната търговия на Нюйоркската фондова борса, изненадвайки анализаторите, които смятаха, че акциите на продавача на видео игри са се нормализирали след внезапното рали през януари, което разтресе тържищата, съобщи Ройтерс.

Акциите на компанията приключиха сесията с растеж от 103,94%, като в следборсовата търговия скочиха с още 83,19%

Други акции на компании, които бяха подкрепени от потребителите на форума WallStreetBets в обществената мрежа Reddit през предишния месец, също нарастнаха. Цените на книжата на AMC Entertainment, Koss Corp и BlackBerry скочиха надлежно с 18,05%, 54,96% и 8,85%. Акциите на канадският производител на канабис Tilray нарастнаха с 12,87%.

Анализаторите не можаха да обяснят новият растеж на цените, като най-малко един от тях изключи опцията да става въпрос за ново „ изстискване на късите продавачи (short squeeze) “ като това от януари, когато вложителите на дребно купиха голямо количество акции на GemeStop, с цел да санкционират хедж фондовете, които залагаха против компанията. Във вторник са били скъсени единствено 18 млн. акции на GameStop в съпоставяне със 70 млн. при започване на януари, сочат данни на компанията за разбори S3 Partners.

Някои преписаха новият скок в цените на обявата в Twitter на деятеля вложител Райън Коен, който е огромен акционер в GameStop и създател на Chewy.com. Той разгласява фотография на сладолед във фунийка на a Donald’s дружно с жаба емоджи. Някои анализатори одобриха това като сигнал, че Коен счита да оправи бизнеса на GameStop, както веригата за бързо хранене е оправила машините си за сладолед.

— Ryan Cohen (@ryancohen)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР