Цената на хартиения билет за градски транспорт във Варна да

...
Цената на хартиения билет за градски транспорт във Варна да
Коментари Харесай

Настояват билетът за градски транспорт във Варна да стане 2 лв.

Цената на хартиения билет за градски превоз във Варна да бъде закръглена на 2 лева, упорстват от общинското дружество ТАСРУД, което се занимава с продажбата на транспортни документи. От май едночасовият билет нарастна до 1,60 лева, до момента в който посредством мобилно приложение или предплатена карта остана по 1 лева Целта бе да се ограничи потреблението на хартиените билетчета, само че разбор на пласмента до октомври посочил, че те не престават да са доста търсени. За да се заредят машините за продажба с задоволително стотинки за ресто, всяка седмица са нужни 60 000 монети по 20 ст., което затруднява банките, стимулира настояването за ново повишаване шефът на ТАСРУД инж. Милко Лалев. Той показва, че цената от 1,60 лева не е съпоставима на растежа на инфлацията и повишаването на тока и горивата, написа " Труд ".

Със същите доводи втора за тази година промяна на цените желаят и таксиметровите компании. От пролетта те возят по минимални ставки от 1,05 лева./км през деня и 1,15 лева./км нощем. От съдружие " Такси " пресметнали, че действителният разход на автомобил на метан към този момент е близо 1,20 лева за всеки километър пробег. Затова упорстват локалният парламент да дефинира минимална дневна цена от 1,26 лева, а нощната да е 1,46 лева С 5 ст. по-малко оферират от Независимия транспортен профсъюз " Авто 94 ".

Исканията за повишаване на хартиените билети за рейс и на такситата ще бъдат прегледани в понеделник на съвещание на транспортната комисия към Общинския съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР