Цената на хартиения билет за 60-минутно пътуване в градския транспорт

...
Цената на хартиения билет за 60-минутно пътуване в градския транспорт
Коментари Харесай

Окончателно: Хартиеният билет за автобус във Варна поскъпва

Цената на хартиения билет за 60-минутно пътешестване в градския превоз във Варна става 2 лева, реши Общински съвет – Варна. Минимално нарастване с 0,10 лева ще има и на 90-минутния билет, който ще нарастне на 2,50 лв..

Промяната визира само билетите, продавани от машините в рейсовете и спирките. Цените на всички други транспортни документи, в това число абонаментните карти и тези за възпитаници, студенти и пенсионери, остават без смяна.

Редовните пасажери, ползващи предплатени карти, ще продължат да пътуват за 0,90 лева за 1 час.

Гласувано бе също такса боклук съгласно количеството генерирани боклуци във Варна да бъде обновена. Изменението се отнася единствено за компаниите, които подават заявления за установяване на такса битови боклуци съгласно количеството. За физическите лица и останалите юридически лица такса боклук остава непроменена. Съветниците взеха решение новата такса да бъде 83,5 лв. за 1 куб. метър некомпактирани битови боклуци. Лицата, които в законоустановения период до 30 ноември са подали заявления, ще имат опция до 31 януари 2023 година да ги поправят или отдръпват.

Местният парламент утвърди също огромната капиталова стратегия, която „ Дворецът на културата и спорта “ е изготвил. Общинското комерсиално сдружение възнамерява да вложи 18 млн. лв. в нови уреди, с които ще модернизира комплекса и ще усъвършенства транспортно-комуникационната среда към него. Основна част от програмата е построяването на нов паркинг. Той ще бъде на три равнища, два от които подземни, със застроена повърхност от 13 200 кв. м и ще обезпечи 350 паркоместа. Инвестицията е в размер на 12,4 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Средствата за изцяло финансиране на строително-монтажните ще бъдат обезпечени с банков заем, като изборът на банка ще стане след обществен конкурс, бе изтъкнато на днешното съвещание.

За трета поредна година таксиметровите водачи във Варна ще употребяват данъчно облекчение. Общински съвет-Варна даде единодушието си превозвачите да заплащат налог върху таксиметров транспорт на пасажери в размер на 300 лева Разликата до 690 лева, колкото е избраният размер на данъка, ще бъде поета от държавния бюджет. В случай че страната не я изплати в 6-месечен период от предявяване на първото искане, разликата ще предстои на възнаграждение от данъчно задължените лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР