Цената на горивата у нас може да надхвърли 3 лева,

...
Цената на горивата у нас може да надхвърли 3 лева,
Коментари Харесай

Драстично поскъпване - очаква се литър бензин да удари 3 лв.

Цената на горивата у нас може да надвиши 3 лв., в случай че трендовете на международните пазари се запазят. Към момента най-разпространеното гориво у нас - бензин А95 се продава за към 2,50 лева на литър само че, става известно, точната цена зависи не от веригата, а от местоположението на съответната бензиностанция.

Репортерска инспекция на Българска национална телевизия в София откри, че все още цените са към 2,50 лева за литър. Забелязахме обаче една друга наклонност - разлика от даже 10 стотинки на една и съща верига бензиностанции в един и същи град, само че в друг квартал.

В западните квартали на София да вземем за пример, бензин А95 можете да откриете за сред 2,48 и 2,51 за литър според от съответната верига бензиностанции. В източните квартали обаче на същите вериги цените са надлежно сред 2,52 и 2,58.

Такава е обстановката и в другите градове. В Благоевград да вземем за пример, една верига продава бензина с 6 стотинки по-малко, в сравнение с обекта й в Разлог. " Различните цени на другите обекти на една и съща верига е нещо обикновено, това се дължи на конкуренцията на пазара. Предполагам доста ваши фенове са забелязали, че като отидат в друга страна, Германия да вземем за пример, цената на автомагистралата е една, в прилежащото село е с 20 цента по-ниска ", сподели Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация.

Увеличението на цените на дребно е резултат от ценовите върхове, които доближи суровият нефт на международните пазари: " Суровият нефт доближи 7-годишни върхове. Днес търгуваме на 95 $ за барел. На какво се дължи това - обстановката към Украйна По отношение на нашите колонки - в случай че трендът продължава нагоре, евентуално ще забележим стойности близки до 3 лева ", добави той.

До такива стойности можем да стигнем, в случай че цената на барел недопечен нефт надвиши 100 щатски $, предвиждат още експертите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР