Цената на горивата трябва да е поне 32 ст. по-ниска,

...
Цената на горивата трябва да е поне 32 ст. по-ниска,
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Цената на горивата трябва да е поне 32 ст. по-ниска

" Цената на горивата би трябвало да е най-малко 32 ст. по-ниска, в сравнение с е сега. Ако имаше някакъв резултат от дерогацията, за която беше положено толкоз старание, с цел да се реализира предходната година, ние не сме видели резултатите от нея. Купуваме съветски петрол на 20% по-ниски цени от локалните пазари в Европа, а „ Лукойл ” продава на цените близки до междинните в Европа ”, съобщи Мартин Владимиров, енергиен анализатор от Центъра за проучване на демокрацията пред Нова телевизия.

" А 95 би трябвало да коства към 2,65 лева./л. действително, съгласно оценка от през вчерашния ден, която направих на цените на Европейски Съюз. В Европа индустриалните разноски образуват някъде 32% от цената, в България образуват към 58%. Разликата сред тези две е горе долу надценката, която „ Лукойл ” начислява, която се трансформира в свръхпечалба. До този миг я пресмятам на 1 милиарда 800 хиляди лева свръхпечалба за 2023 година ”

" По наши сметки, сега облагата на „ Лукойл ” генерира 4% от всички бюджетни доходи на съветската страна от нефт, сподели Владимиров и добави: „ Лукойл ” третира българския пазар все едно на него се продава недопечен нефт или някои от другите интернационално котирани сортове нефт. Когато суровия нефт се вдигне на интернационалните пазари, евентуално и у нас ще се вдигне. Цената се подвига и поради геополитическите решения на Русия и Саудитска Арабия. ”

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР