Цената на горивата са високи, но има притеснения у много

...
Цената на горивата са високи, но има притеснения у много
Коментари Харесай

Може ли шофьорът да излъже брояч на бензиноколонка

Цената на горивата са високи, само че има терзания у доста водачи, че някои бензиностанции мамят с наливаните количества. Подобни подозрения съществуват от дълго време, а днешните рекордни цени на горивата могат единствено да ги подсилят.

Всеки знае класическите схеми като разреждането на бензина с вода, или отливането от шланга в прикрит съд, до момента в който чакате на опашката. Но в наши дни има и надалеч по-незабележими способи да ви излъгват.

С незаконен програмен продукт

Паразитният програмен продукт, който ви надписва сметката, се ръководи от далечен сървър. Програмата се задейства, когато операторът на бензиностанцията набере избрана композиция на касовия уред. Клиентите рядко виждат нещо, тъй като програмата не прекалява с алчността - надписва сред 3 и 7% от сметката.

С помощта на зареждащия

Някои колонки могат да бъдат " излъгани " от служителя на бензиностанцията, който ви зарежда колата. При зареждане догоре той може дълго да отцежда последните капки в резервоара, задействайки автоматизираното изключване на колонката. Така на процедура числата върху нея не престават да порастват, само че в резервоара не попада съвсем нищо.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР